De Cascarvieten

Carnavalsvereniging - Alphen aan den Rijn

Nieuwsoverzicht

22

FEB

Het trefpunt is niet meer!

Het Trefpunt is niet meer! 

Ik roep wel eens gekscherend “Het carnaval is in de Ursula uitgevonden”. Al sinds jaar en dag is de start van het grote carnavalsweekend op de woensdag voorafgaand aan dat weekend.

Er werd, mede door het enthousiasme van het personeel, door de bewoners enorm naar toegeleefd. Na afloop van de festiviteiten werden we uitgeleide gedaan door dat zelfde personeel die ons, staande op de bar, uitzwaaide. 

op de bar

Het exacte jaartal weet ik niet meer, maar we zijn i.s.m. C.V. “De Scheve Schaats” uit Haarlem in Ursula begonnen. Al snel werd de organisatie door ons overgenomen en brachten we spectaculaire shows, samen met onze trouwe “Blaaskaken”. Wie herinnert zich nog “Het Smoek”, het personeelscafé van de Ursula, alwaar tot in de (zeer) kleine uurtjes werd doorgezakt.  

 trefpunt  sloop

Sinds 2017 is er al gesproken over de sloop van “Het Trefpunt”. Het gebouw voldeed niet meer aan de eisen van de tijd, vanwege de slechte isolatie, waren de stookkosten hoog en werd er teveel geld aan onderhoud uitgegeven. De afdeling recreatie van Ursula heeft het nog enige tijd tegen weten te houden, maar op vrijdag 28 januari 2022 is de sloop dan toch begonnen. 

nieuwbouw

Elders op het terrein van Ursula is een prachtig nieuw gebouw neergezet, echter zonder de faciliteiten die we in het Trefpunt wel hadden! Op dit moment ontbreekt het podium en licht- en geluid. Met recreatie is al afgesproken dat een podium zal worden ingehuurd en licht- en geluid is door ons zelf wel te regelen. Verder zal het ons aan hapjes en drankjes niet ontbreken want de ruimte is voorzien van een prachtig restaurant en idem keuken. Een beetje vergelijkbaar met Hooge Burch Zwammerdam. 

 entree  zaal

We maken er wel weer wat van op 15 februari 2023, echter het personeel zal hier niet op de bar staan tijdens het uitzwaaien!