De Cascarvieten

Carnavalsvereniging - Alphen aan den Rijn

De 11 vragen aan . . .

Heel vroeger, toen nieuws nog nieuws was en de Sociale Media je niet iedere keer een stap voor was, verscheen er elke 1e van de maand een Nieuwsbrief. Deze Nieuwsbrief werd gevuld met feiten, berichten, grappen, foto's en allelei zaken die voor het reilen en zeilen van de club van belang waren. In deze Nieuwsbrief stond ook altijd "DE ELF VRAGEN AAN . . ." Om elkaar, en dan vooral de nieuwe leden, wat beter te leren kennen, heeft het bestuur gemeend dit weer op te moeten pakken. Vanaf nu vind je dus hier elke 1e van de maand "DE ELF VRAGEN AAN . . .". Deze maand: Jan Dirkzwager!

Jan D1Jan D2

     1. Waar en wanneer ben je geboren en waar woon je nu? Ik ben in Alphen aan den Rijn geboren op 14 augustus 1964. Ik woon nu sinds 1991 in Leiderdorp.

 

2. Ben je verliefd, verloofd, getrouwd of anders en met wie? Ik ben sinds 1988 getrouwd met Marieke Kersten die ik op de politieschool heb leren kennen.

 

3. Heb je kinderen en zo ja hoe zijn hun namen? Wij hebben 3 kinderen, Dennis, Marjanne en Robbert, 3 schoonkinderen, Jayla, Jan en Sophie en wij hebben inmiddels 1 kleinzoon genaamd Jaxx.

 

4. Wat doe je voor werk? Ik ben sinds 1984 werkzaam bij de politie. Ik ben 19 jaar actief geweest op straat en sinds 2003 ben ik coördinator bij de recherche.

 

5. Wat zijn je favoriete vakantiebestemmingen? Wij hebben een eigen sta-caravan  in de bossen tussen Deventer en Zutphen waar we al jaren vertoeven en wij gaan graag naar Spanje om even lekker na te zomeren.

 

6. Wat zijn je hobby's buiten De Cascarvieten? Ik heb geen echte hobby’s maar ik mag graag films kijken.

 

7. Wat is je favoriete muziek en tv-programma en welke juist niet? Ik hou eigenlijk van een breed scala aan muzieksoorten maar ik hou absoluut niet van hardcore of alles wat er op lijkt. Ik kijk graag naar kookprogramma’s en verder, zoals gezegd, ben ik gek van films.

 

8. Kun je vertellen waarom De Cascarvieten? Toen ik jong was, veel jonger dan nu, deed ik Andre van Duin na op bruiloften en partijen en zo ook bij de Cascarvieten. Ik ben begonnen toen ik een jaar of 14 was denk ik. Later, toen ik bij de politie kwam, ben ik met Cees van Duijn en Edwin Verhage meegegaan als beveiliging bij het boerenbal en ben ik vrij snel daarna bij de Eigen Inbreng terecht gekomen.

 

9. Wat doe je bij De Cascarvieten of zou je willen doen? Na vele jaren Eigen Inbreng ben ik even in retraite gegaan en mocht toen als Prins Cascar 43 terugkomen. Sindsdien ben ik al vele jaren lid van het Kuiken en doe dat met heel veel plezier.

 

10. Wat zou je lijfspreuk kunnen zijn? Er zijn vele lijfspreuken op mij van toepassing denk ik maar “hij wordt nooit volwassen” zullen vele Cascarvieten wel vinden.

 

11. Van wie zou je de antwoorden op deze vragen willen weten? Van Jord van der Panne!

 

#Blijf gezond

 

#Terug naar start