De Cascarvieten

Carnavalsvereniging - Alphen aan den Rijn

De 11 vragen aan . . .

Heel vroeger, toen nieuws nog nieuws was en de Sociale Media je niet iedere keer een stap voor was, verscheen er elke 1e van de maand een Nieuwsbrief. Deze Nieuwsbrief werd gevuld met feiten, berichten, grappen, foto's en allelei zaken die voor het reilen en zeilen van de club van belang waren. In deze Nieuwsbrief stond ook altijd "DE ELF VRAGEN AAN . . ." Om elkaar, en dan vooral de nieuwe leden, wat beter te leren kennen, heeft het bestuur gemeend dit weer op te moeten pakken. Vanaf nu vind je dus hier elke 1e van de maand "DE ELF VRAGEN AAN . . .". Deze maand: Lex van den Hoek!

lex21. Waar en wanneer ben je geboren en waar woon je nu?

Ik ben in Alphen geboren op 23 juli 1949 en woon hier nog steeds. 

 

2. Ben je verliefd, verloofd, getrouwd of anders en met wie?

Ben ruim 40 jaar getrouwd met Anneke Couvee. (page van Cascar IX) 

 

3. Heb je kinderen en zo ja hoe zijn hun namen?

Wij hebben een zoon Dennis, hij was jeugdprins en dochter Manon was jeugdpage en Page van Cascar 40. We zijn oma en opa van Jaylen (9), Nikiya (6) en Phyllon (2,5) 

 

4. Wat doe je voor werk?

Ik heb ong. 12 jr. bij installatiebureau Ponsioen gewerkt als elektricien en vervolgens 29 jaar in de 24-uurdienst als beroepsbrandweerman bij de Alphense brandweer. Ik ben al zo’n 15 jaar gepensioneerd en omdat ik geen stilzitter ben op afroep werkzaam bij Controllux, dat is het bedrijf van Enrico. 

 

5. Wat zij je favoriete vakantiebestemmingen?

Mijn favoriete vakantieland is Italië, maar ik blijf ook graag in Nederland en dan met name op de Veluwe in onze caravan.       


6. Wat zijn je hobby’s buiten De Cascarvieten?

Ik ben gek op onze kleinkinderen en daarnaast graag op de computer bezig, verder interesse in techniek, licht- en geluid, caravan, uitgaan, theater, F1 en vooral heel veel gezelligheid. 

 

7. Wat is je favoriete muziek en/of TV-programma(s) en welke juist niet?

Ik vind heel veel muziek mooi, met name Nederlandstalig. Streamers vind ik geweldig. Sport, Barcelona, Formule I.  Ik kijk verder veel informatieve programma's en weinig films en heb een bloedhekel aan reclame.  

 

8. Kun je vertellen waarom De Cascarvieten?

Gezelligheid en dan niet zo zeer om het carnaval zelf, maar wel om de organisatie van het geheel. Corona is er ook debet aan, maar we moeten hard aan de samenwerking gaan werken anders gaan we het niet redden! 


9. Wat doe je op dit moment bij De Cascarvieten of zou je graag willen doen?

Bij de Cascarvieten heb ik van alles gedaan. 20 jaar in het bestuur als secetaris en jaren achtereen met Klaas de Bruin als “De Bruine Hoek” heel veel gezelligheid gebracht bij talloze feesten. Daarnaast is/was licht- en geluid een passie. Ik ben een beetje aan het afbouwen en wat ik nu leuk vind is het bijhouden van de website. 

 

10. Wat zou jou lijfspreuk kunnen zijn?

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen!

 

11. Van wie zou je de antwoorden op deze vragen willen weten? 

Ik zou wel graag antwoord op de vragen willen zien van Serena Captein. Als antwoord op de vraag van Remco zou ik willen zeggen; "Als je eenmaal de gouden chloorfles hebt mogen ontvangen, wat heb je dan nog te wensen"!

 

#Blijf gezond

 

#Terug naar start