De Cascarvieten

Carnavalsvereniging - Alphen aan den Rijn

De 11 vragen aan . . .

Heel vroeger, toen nieuws nog nieuws was en de Sociale Media je niet iedere keer een stap voor was, verscheen er elke 1e van de maand een Nieuwsbrief. Deze Nieuwsbrief werd gevuld met feiten, berichten, grappen, foto's en allelei zaken die voor het reilen en zeilen van de club van belang waren. In deze Nieuwsbrief stond ook altijd "DE ELF VRAGEN AAN . . ." Om elkaar, en dan vooral de nieuwe leden, wat beter te leren kennen, heeft het bestuur gemeend dit weer op te moeten pakken. Vanaf nu vind je dus hier elke 1e van de maand "DE ELF VRAGEN AAN . . .". Deze maand: Adri de Bruin

1. Waar en wanneer ben je geboren en waar woon je nu?

Ik ben geboren in Alphen aan den Rijn op 16 juni 1953 en woon nu nog steeds in Alphen.

2. Ben je verliefd, verloofd, getrouwd of anders en met wie?

Bijna alle Cascarvieten weten dat ik in 1975 getrouwd ben met Klaas de Bruin, maar dat ik nu alweer ruim twee jaar zonder Klaas mijn   weg probeer te vinden.

3. Heb je kinderen en zo ja hoe zijn hun namen?

Nee, we hebben geen kinderen.

4. Wat doe je voor werk?

Tja, werk . . . (gezien mijn geboortejaar ben ik bijna aan m'n AOW toe) . . . bij het woord werk, hoort voor mij . . . vrijwilligerswerk! maar zoals iedereen weet; Vrijwillig is niet vrijblijvend!

5. Wat zijn/is je favoriete vakantiebestemming(en)?

Dat is ook een "honkvaste" bestemming! Al sinds m'n jeugd gaan we "richting Engeland), alleen stoppen we voor de zee! Er is n.l. al jaren een familiehuisje op de camping in Katwijk aan Zee.  

6. Wat zijn je hobby's buiten De Cascarvieten?

Heb altijd interesse in "dingen" van vroeger, speelgoed, gebruiksvoorwerpen, kleding enz. enz., dus veel kleinere musea gezien. En verzamel ook van alles, vooral speelgoed en spulletjes die met naaiwerk te maken hebben. 

7. Wat is je favoriete muziek en tv-programma en welke juist niet?

Mijn favoriete muziek is; deur open en buitengeluiden (behalve die koerende duiven!) Verder TV sport; voetbal, turnen, wielrennen. Soms een detective-serie zoals Morse. Welke programma's niet . . . daarom kan een TV gelukkig nog gewoon uit!

8. Kun je vertellen waarom De Cascarvieten?

Dat is een lang verhaal . . . In 1970 bij De Cascarvieten gekomen als dansmarieke in de Prinsengarde (gelukkig hebben we de foto's nog) En daarna . . . ja noem het maar. Het is geweldig om voor mensen die carnavalsfeesten bezoeken, (of waar wij op bezoek gaan) iets te betekenen. Vooral het organiseren op de achtergrond met zoveel verschillende mensen door alle jaren heen vind ik super tof om te doen. En daar zijn ontelbare fijne herinneringen aan! Want iets organiseren dat kunnen we bij De Cascarvieten wel! 

9. Wat doe je bij De Cascarvieten of zou je willen doen?

Nu officieel alleen nog beheer en verhuur op de kledingzolder. Verhuur voor b.v. feestjes, andere verenigingen en schoolmusicals. En soms doe ik wat "klungel-klusjes", waar dat nodig is.

10. Wat zou je lijfspreuk kunnen zijn?

Zou dat niet wisselend kunnen zijn door de jaren heen? Al schrijvende dennk ik "Iedere kant heeft een goede kant". (maar waar dat nu ineens weer vandaan komt?) Ik denk vooral; "Blijf jezelf"

11. Van wie zou je de antwoorden op deze vragen willen weten? Van Nancy Martin.