De Cascarvieten

Carnavalsvereniging - Alphen aan den Rijn

De 11 vragen aan . . .

Heel vroeger, toen nieuws nog nieuws was en de Sociale Media je niet iedere keer een stap voor was, verscheen er elke 1e van de maand een Nieuwsbrief. Deze Nieuwsbrief werd gevuld met feiten, berichten, grappen, foto's en allelei zaken die voor het reilen en zeilen van de club van belang waren. In deze Nieuwsbrief stond ook altijd "DE ELF VRAGEN AAN . . ." Om elkaar, en dan vooral de nieuwe leden, wat beter te leren kennen, heeft het bestuur gemeend dit weer op te moeten pakken. Vanaf nu vind je dus hier elke 1e van de maand "DE ELF VRAGEN AAN . . .". Deze maand: Francisca Adriaanse-Muller.

franciska

 

1. Waar en wanneer ben je geboren en waar woon je nu?

Ik ben in Amsterdam (Tuindorp-Oostzaan, het dorp wat in 1960 onder water heeft gestaan) geboren. Ik woon nu nog steeds in Amsterdam (Nieuwendam).

 

2. Ben je verliefd, verloofd, getrouwd of anders en met wie? 

Ik ben in 1961 getrouwd met Wim Adriaanse, die in 2016 is overleden na een gelukkig huwelijk van bijna 55 jaar. Ik vond het niet fijn om alleen te zijn en heb Jur Bleijenberg in 2018 ontmoet, die ook  alleen was.

 

3. Heb je kinderen en zo ja hoe zijn hun namen?

Ik heb/had twee dochters . . . Ellis die evenals haar vader in 2016 is overleden en heb nu nog dochter Nancy, waar ik heel gelukkig mee ben. Verder heb ik vijf kleinkinderen en zelfs een achterkleindochter, waar ik ook heel gelukkig mee ben.

 

4. Wat doe je voor werk? 

Ik heb gewerkt bij de Technische Unie, bij de Hollandse Koopmansbank en bij Reisbureau "de Vries en Co", toen nog op de Dam in Amsterdam.

 

5. Wat zijn je favoriete vakantiebestemmingen?

Met de caravan reizen naar Duitsland, Oostenrijk, Italië en Hongarije. Mijn favoriete bestemming was het Iseo-meer in Italië. Daar heb ik veel vrienden aan over gehouden.

 

6. Wat zijn je hobby’s buiten De Cascarvieten?

Mijn hobby’s zijn winkelen, reizen, uit eten en heen en weer rijden naar Jur zijn huis . . . ha, ha.

7. Wat is je favoriete muziek en/of TV-programma(s) en welke juist niet?

Andrea  Bocelli, Benny Neyman, Ierse ballade’s, Andrea Berg en Helene Fischer.

8. Kun je vertellen waarom De Cascarvieten?

In de eerste plaats omdat Jur bij de Cascarvieten was natuurlijk, bij hen ben in een warm bad terecht gekomen. Zóveel vrienden gemaakt! Prachtige carnavalsfeesten meegemaakt. Voor mij is er een wereld opengegaan, wat ik helemaal nog niet kende.

 

9. Wat doe je op dit moment bij De Cascarvieten of zou je graag willen doen?

Op dit moment heb ik geen taak, maar bezoek ik alle mooie dingen die er te doen zijn bij de Cascarvieten. Ik zou nog wel eens mee willen doen met b.v Christmas Dinner Night of iets anders.

10. Wat zou jou lijfspreuk kunnen zijn?

Ondanks de verdrietige dingen die ik heb meegemaakt, toch van het leven blijven genieten en leuke dingen blijven doen en warme vriendschappen vasthouden, want dat sleept je door de donkere periodes heen.


11. Van wie zou je de antwoorden op deze vragen willen weten? Van Wanda Touw!

 

#Blijf gezond

 

#Terug naar start