De Cascarvieten

Carnavalsvereniging - Alphen aan den Rijn

Onderscheidingen

De vereniging kent verschillende verenigingsonderscheidingen.

De "Goudgele Watertoren", wordt op voordracht van de Prins Keuze Commissie, uitgereikt aan een persoon of personen welke zich uitermate verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de Alphense gemeenschap.

De "Gouden Cap", wordt uitgereikt aan een bijzonder ambtenaar, die wordt voorgedragen door de Burgemeester van Alphen aan den Rijn.

De "Zilveren Veer", wordt op voordracht van het bestuur, uitgereikt binnen de eigen gelederen van "De Cascarvieten" en is bestemd voor een persoon die zich uitermate verdienstelijk heeft gemaakt voor het welzijn van de vereniging.

De "Verenigingsonderscheiding", wordt elk jaar door de vereniging beschikbaar gesteld. Deze onderscheiding is voorzien van het Cascarvietenlogo en het seizoen van uitgifte.

De "Persoonlijke onderscheiding van Prins en Page" is voorzien van de namen van beide hoogheden en heeft een persoonlijk karakter.

Elk jaar wordt rond 11 november een "Elf-Elf-Baby" benoemd. Prins en Page gaan dan in klein comité een onderscheiding en enkele cadeautjes aanbieden.

Op voordracht van bestuur en met instemming van de algemene ledenvergadering kan een lid die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging benoemd worden tot "erelid of lid van verdienste".