De Cascarvieten

Carnavalsvereniging - Alphen aan den Rijn

Wie zijn wij en wat doen wij?

De naam Cascarvieten (en de afgeleide Prins "Cascar") is op de volgende wijze ontstaan. U dient daarvoor te weten dat de carnavalsnaam van Alphen aan den Rijn "Castellum" is (naar de vroegere Romeinse nederzetting).

CAS (tellum)
CAR (navals)
VIE (rders)
TEN

De vereniging stelt zich ten doel carnavalsevenementen in de ruimste zin van het woord te organiseren naar de maatstaven van goede smaak en verzorgde stijl.

Carnavalsvereniging "De Cascarvieten is opgericht op 1 november 1964. De vereniging heeft een bestuur momenteel bestaande uit acht personen. Alles bij elkaar heeft de club ongeveer 150 leden/medewerkers.  Een groot aantal ex-Prinsen is verenigd in het Prinsen-convent. Uit al deze personen wordt een Raad van Elf gekozen. Tijdens het carnavalsseizoen zwaait Prins Cascar de scepter, bijgestaan door zijn Page en Hofmaarschalk. De President, welke tevens hoofd van de Raad van Elf is, wordt bijgestaan door een Adjudant.

Ga voor meer details naar de knop "Info" boven aan de pagina en bekijk het menu, er staat vast iets bij wat u aanspreekt!