De Cascarvieten

Carnavalsvereniging - Alphen aan den Rijn

Nieuwsoverzicht

11

FEB

Brief van de voorzitter

nieuwsbrief

Beste Cascarvieten, 

Donderdagavond 11 februari 20.30 uur

Normaal gesproken is er donderdagavond, de avond voor het grote weekend, een korte vergadering. De mannen en vrouwen van de Outillage, Licht en geluid en de Versiering zijn al druk bezig met de eerste voorbereidingen in onze Feestburcht Avifauna. De draaiboeken zijn klaar. Hier en daar wordt nog een klein puntje aangepast. Maar zoals altijd gezegd: ”HET LOOPT!” We zijn er klaar voor!

Vrijdagmiddag starten we met de 55Plus middag en ’s avonds worden de Alphense Sportprijzen uitgereikt. Zaterdagmiddag het gezellige Kindercarnaval en ’s avonds het Boerenbal met als hoogtepunt van het grote weekend, de onthulling van onze nieuwe Prins! De dagen erna brengen we samen door tot en met de dinsdagavond. Aan het eind van de Dikke Dinsdag Bonte Avondshow zingen we samen: The Carnival is Over. Dan is het echt over en kijken we weer uit naar het nieuwe seizoen.

Op 11 november begint voor ons Cascarvieten het mooiste seizoen van het jaar. We staan weer klaar om onze tradities in ere te houden. Maar hoe anders is dat dit jaar? Vanwege Corona zijn door het hele land alle officiële festiviteiten afgelast. We zitten in een Lockdown en we hebben een Avondklok. Te dicht bij elkaar, zingen en feestvieren in ons eigen onderkomen en in onze Feestburcht Avifauna dat mag niet. En wat gaan we het grote weekend met z’n allen missen.

Maar wat zou er op termijn wel kunnen? Hoe vieren we straks carnaval als we allemaal zijn ingeënt en ons onderkomen en Avifauna weer open mogen? Leidt onze opgekropte hang naar plezier maken misschien wel tot het meest uitbundige Alphense Carnaval ooit? Lopen we dan voor het eerst een grote polonaise door heel Castellum. En zien we elkaar dan weer bij onze feesten en ook bij de wekelijkse vergaderingen? En natuurlijk ook bij die korte vergadering op 24 februari 2022. De donderdag voor het grote weekend.

Helaas moeten we komend weekend alleen en in huiselijke kring een beetje carnaval vieren. Ik zou zeggen: trek je kiel aan, versier je huis en probeer in ieder geval verschillende vrolijke filmpjes, live streams en pub quizzen te volgen. Heb plezier houdt afstand en blijf vooral gezond.

Henk Tangerink