De Cascarvieten

Carnavalsvereniging - Alphen aan den Rijn

Nieuwsoverzicht

04

SEP

Bestuursleden Frank en Marciano nemen afscheid

Beste Frank, je klikt op Google en je leest, Frank Verschuur, Meester Schilder, Directeur, Spreekstalmeester, Presentator, Kerstman, Sinterklaas, Beklimmer Alpe du Huez, Sponsor, Prins der Cascarvieten en ook nog Voorzitter.  

Frank aan deze laatste functie is een einde gekomen. Je hoeft niet meer in de vergadering de agenda’s voor te lezen. Je hoeft geen lastige discussies meer te leiden. Je hoeft niet meer met de hamer om attentie te vragen. Beste Frank, je hoeft niet meer en je hoeft niet meer! 

Toch Frank wil ik even heel kort, jouw jaren als echte Cascarviet doornemen. Je was een klein mannetje en je mocht om zeer discutabele reden niet bij de Jeugdraad. Jij bent in tegenstelling tot je beide zonen nooit Jeugdprins geweest. Toch schikte je je in je lot en haalde soms ook kattenkwaad uit. Het waren mooie tijden, je werd weleens weggestuurd en je hebt heel veel leuke - en soms minder leuke dingen, meegemaakt. Je hebt uiteindelijk in de vereniging heel veel vrienden gemaakt. 

Je vond er ook je grote liefde Mariette en jullie zijn samen en ook als gezin, nog steeds actief en aanwezig in allerlei commissies en werkgroepen. Daarvoor dank. 

Frank, je werd de vaste Presentator van de vereniging en jouw eerste Openingszin “Ja, dames en Heren” klinkt ons allemaal vertrouwd in de oren. Ik hoop en denk velen met mij dat jij de rol als Presentator nog in lengte der jaren moet blijven vervullen. Dat vraagt de komende jaren ongetwijfeld enige aanpassingen, nu jij het hoogste ambt der Cascarvieten vervult. Maar daar komen we wel uit. Er is overleg met de PKC gaande, waar je nu geen deel meer vanuit maakt. 

Frank, volgens de Statuten heb je volledig gehandeld naar de letter. Je hebt drie maanden voor het verstrijken van het verenigingsjaar het bestuur meegedeeld te zullen stoppen als bestuurslid en voorzitter. Gelijktijdig heb je ook aangegeven dat je gewoon betrokken wilt blijven en aanwezig zult zijn bij alle activiteiten en evenementen. Daar gaan we gewoon van uit en daarom nemen geen afscheid van Frank als persoon, maar we nemen wel afscheid van Frank als voorzitter. 

Frank, voor alle jaren die je zitting had in het bestuur in welk functie dan ook, wil ik je namens het bestuur en de gehele vergadering van harte bedanken.

Henk.

frank-700  marciano-700

Beste Marciano, bij het horen van een naam probeer ik altijd de herkomst ervan te achterhalen. Zo werd me duidelijk dat Marciano Italiaans is en dat het hamer, krijger en strijdlustig betekend. 

Marciano, de periode die ik je als bestuurslid heb kunnen waarnemen gebruikte je weleens symbolisch een hamer en kwam je zeer strijdlustig over. Je nam het woord en zei dan dat we het gewoon zo en zo gaan doen. Punt uit. Geregeld. Iets wat het bestuur of anderen nooit bij jou hebben kunnen bereiken is om jou als lid van de Senaat ook in smoking, met cap en gepoetste schoenen, te krijgen.

Ik hoor je nog zeggen als ik in het pak moet stap ik direct uit het bestuur en overweeg ik met mijn andere functies te stoppen. Gelukkig draag je bij al onze grote feesten wel een vast en herkenbaar pak. Ik zie je samen met anderen ook geen echte pakdragers, in het zwart gekleed gaan. Je klaart je licht– en geluidklussen als een krijger en op jouw strijdlustige wijze en geef je aanwijzigingen. Ingenieur, ik neem aan dat je ook zo strijdlustig bent in je dagelijkse werkzaamheden als project engineer.

Je hebt aangegeven dat je door je drukke werkzaamheden een stapje terug moet doen in de dingen die je naast je baan, ook leuk vindt. Daarvoor hebben wij respect. 

Marciano, we nemen afscheid van je als bestuurslid en als coördinator van de Gardes, deze functie wordt straks overgenomen door onze Debby Verkade – van Eijk. Maar Mars, zoals je vader altijd zegt, we nemen geen afscheid van je als lid van de Commissie Licht en Geluid. We blijven je in ieder geval zien in je eigen zwarte pak. Helaas, niet in smoking met cap en alle versierselen.

In ieder geval dank dat je de afgelopen jaren een bijdrage hebt willen leveren aan het bestuur en aan de vereniging. Nogmaals dank.

Henk.