De Cascarvieten

Carnavalsvereniging - Alphen aan den Rijn

Nieuwsoverzicht

04

SEP

Nieuwe voorzitter voor Cascarvieten

Cascarvieten voorzitter Frank Verschuur geeft na zes jaar de voorzittershamer over aan Henk Tangerink. 

Frank Verschuur is behalve onze huidige 55e Cascarvieten Prins, maar tevens gedurende de laatste zes jaar voorzitter van onze vereniging. Frank was het de laatste tijd niet altijd eens met de overige bestuursleden, reden waarom hij gemeend heeft de voorzittershamer over te moeten dragen aan Henk Tangerink, oud Prins en geen onbekende in tal van organisaties binnen onze gemeente.  Frank blijft lid van de vereniging en zal als spreekstalmeester alle evenementen van De Cascarvieten op het podium staan. 

In de openingsspeech van de zojuist benoemde voorzitter werd Frank bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging en ontving een prachtige bos bloemen en een alcoholisch versnapering. “Carnaval is bij uitstek het feest dat je samen maakt. En waarbij iedereen door soms lekker anders te zijn even zichzelf mag zijn. Wij als Cascarvieten willen jong en oud, Alphenaren, bewoners van tehuizen en individuele carnavalsvierders, maar dan ook iedereen ongeacht achtergrond, positie of toekomst plezier brengen. Want alleen samen geven wij als de Cascarvieten onze toekomst door”, aldus de woorden van de nieuwe voorzitter! 

“Helaas leven we net als meerdere verenigingen, bedrijven en organisaties op dit moment in de tijd van onzekerheid als gevolg van de uitbraak van het COVID-19 virus. In het algemeen geldt dat we de richtlijnen van de overheid op basis van de adviezen van het RIVM moeten volgen”. “De Cascarvieten realiseren zich ter degen dat carnaval met de wetenschap van nu natuurlijk totaal onverantwoord is. Zij zullen zich de komende periode bezig houden met activiteiten die niet kunnen, maar bovenal met activiteiten die wel kunnen.”

Tijdens de ledenvergadering werd tevens afscheid genomen van bestuurslid Marciano Daamen. Mars kon zijn drukke baan niet meer combineren met de verplichtingen binnen het bestuur. Voorzitter Henk bedankte Marciano en overhandigde ook hem een mooie bos bloemen.

voorzitter700

Onze nieuwe voorzitter Henk Tangerink (L) bedankt scheidend voorzitter Frank Verschuur.