De Cascarvieten

Carnavalsvereniging - Alphen aan den Rijn

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Geen enkele vereniging kan zonder jeugd en gelukkig beschikken De Cascarvieten over voldoende jongeren op wie we in de toekomst een beroep kunnen doen. De gardes zijn goed bezet en ook in de andere onderdelen van de vereniging hebben we aanvuling. Met een juiste begeleiding kunnen we de komende jaren vooruit. Vind jij het leuk om in een van onderstaande gardes mee te dansen of beschik je over ambities om iets te doen in "Het Kuiken", schroom dan niet en neem contact met ons op via secretariaat@cascarvieten.nl.

Hieronder de foto's van de drie gardes, de complete groep, jeugdPrins- en Page, Jeugdraad, kolder van de bovenste plank door "Het Kuiken" en onze eigen zanggroep "Ook Tof". Tevens uitleg over Prins, Page en Hofmaarschalk.

kindergarde 2023(1)

De Kindergarde, kweekvijver voor jaren dansplezier in teamverband. Leeftijd: 6 - 10 jaar.

midigarde 2023

De Midigarde, opstap voor de Prinsengarde. Leeftijd: 10 - 16 jaar.

prinsengarde 2023

  Prinsengarde, de "Creme de la Creme" van De Cascarvieten! Leeftijd: vanaf 16 jaar.

Klik hier voor de garde-trainsters.

jeugdraad 2023

Jeugdraad 2022- 2023

JPP-700

Jeugdprins Dean van Leeuwen en Jeugdpage Liv van der Panne 

groep 706

De gehele groep 2022-2023 met de Jeugdraad, Prins Cascar LV, Page Chantal, Hofmaarschalk Mike

Alle gardes

Trots op zoveel jong talent bij De Cascarvieten!

milko

Onze eigen huiszanger Milko van Leeuwen heeft maar één doel, zingen en plezier maken!!!Hoogheden 700

Onze Hoogheden voor het seizoen 2021 - 2022 - 2023!

 

Wat is de taak van de Prins der Cascarvieten?

Prins en Page zijn de belangrijkste personen binnen de vereniging en dienen ook als zodanig behandeld te worden. Zijn worden aangesproken met Hoogheid of Prins Cascar en Page (naam) De taak is een representatieve en zij dienen zich te kunnen verenigen met de doelstelling welke genoemd zijn in de Statuten.

. . . en van de Page? 

Alhoewel een Page in het verleden een jonge man was die werd opgeleid tot schildknaap van een ridder, heeft de huidige vrouwelijke Page meer een representatieve functie als partner van de Prins. Zij vergezeld de Prins en wijkt nimmer van zijn zijde.

. . . en van de Hofmaarschalk?

De Hofmaarschalk heeft als belangrijkste taak de Prins en Page daar waar nodig te ondersteunen en te assisteren. Hij zal ervoor zorgdragen dat Prins en Page na afloop van een festiviteit op een veilige manier naar huis worden gebracht, tenzij betrokkenen aangeven zelf voor vervoer te zullen zorgen. Hij zal tijdens officiële aangelegenheden voortdurend in de nabijheid van Prins en Page zijn en ervoor zorgdragen dat zij nabij elkaar verblijven. De Hofmaarschalk neemt plaats op het podium naast Prins en Page en zal ze met deze titel aanspreken. Hij maakt deel uit van de Raad van Elf en draagt zorg voor het beheer van de Scepter. Tot slot zal de Hofmaarschalk nimmer op de voorgrond treden.

 

Hebt u vragen over de organisatie, wilt u uw steentje bijdragen in de organisatie, wilt ons sponsoren

of zou je graag in een van de gardes of jeugdraad mee willen doen?

Schroom niet en neem contact op via secretariaat@cascarvieten.nl 

Terug naar info!