De Cascarvieten

Carnavalsvereniging - Alphen aan den Rijn

CARNAVAL, 02-03-2019, NOG:

373 DAGEN

 

Alaaf1

 

agenda

16

FEB

Fik Engbersen overleden

EngbersenVandaag 20 februari 2018 ontvingen wij het droeve bericht dat "Ome" Fik Engbersen is overleden. Fik Engbersen was, vooral in de beginjaren van onze vereniging, samen met zijn vrouw Coby de drijvende krachten in het parkrestaurant van onze feestburcht. Zijn toewijding en innemendheid waren een grote inspiratiebron voor velen die hem gekend hebben.

 

Bij de Cascarvieten, en dan vooral de wat oudere, zal “Ome” Fik in gedachten blijven als een hardwerkende en hartelijke man met een goed gevoel voor humor. Dat hij rust in vrede.


10

FEB

De nieuwe Prins, Page en Hofmaarschalk 2018-2019

De gebroeders Ko en ras-entertainer John le Maire  lieten afgelopen zaterdag de feestburcht Avifauna trillen op haar grondvesten. Honderden bezoekers, carnavalesk verkleed en een enkeling nog in boerenkiel, gingen volledig uit hun dak met “Boten Anna” en “De toeter op de waterscooter”. Ook de muziek van DJ Tulipano en “Ook TOF” viel bij de gasten in de smaak. Op de klanken van “De Blaaskaken” uit Boskoop werden meerdere polonaises in gang gezet. Het publiek genoot ook van de verschillende optredens van de dansgardes. Zij bezorgden het publiek even een momentje rust. Jeugdige liefhebbers voor veelal Nederlandstalige discomuziek, waren vooral te vinden in de benedenzaal van Avifauna waar Disco Smile de muziek verzorgde.

Een van de hoogtepunten van de avond was ongetwijfeld de bekendmaking van het nieuwe Prinselijk trio. Voor het carnavalsseizoen 2018 - 2019 mag Sjaak Zevenhoven ondernemer en 60 jaar oud, zich Prins Cascar LIII (53) noemen. Zijn page is de 22-jarige Lianda Gonesh en studente fysiotherapie. Het Prinsenpaar wordt bijgestaan door Hofmaarschalk Adries Martin, 48 jaar en chef-magazijn bij Keukenwarenhuis van beroep.

PrPaHo2018

v.l.n.r. Hofmaarschalk Andries, Page Lianda en Prins Cascar LIII, Sjaak Zevenhoven

14

FEB

Geweldige aandacht in de pers

Ook dit seizoen zijn we weer bijzonder verheugd met alle aandacht in de pers.alphens_nieuwsblad

Alphens Nieuwsblad, Witte Weekblad, Alphen Magjezien, Algemeen Dagblad (regio) Studio Alphen, geweldig bedankt.

alphens_nieuwsblad 701

12

FEB

Wie zijn Sjaak, Lianda en Andries?

Dit is wat we weten van onze nieuwe Prins Cascar LIII, Page Lianda Gonesh en Hofmaarschalk Adries Martin.

Sjaak Zevenhoven is 60 jaar en eigenaar van Okee bedrijfsdiensten. Gehuwd met Hester en wonende te Alphen aan den Rijn en trouw bezoeker van onze feesten.

Lianda Gonesh is 22 jaar en studente fysiotherapie. Daarnaast is ze part-time werkzaam bij het Holland Casino in Scheveningen. Ze is sinds 2001 lid van de De Cascarvieten en momenteel ook woonachtig in Scheveningen. Lianda heeft ook alle gardes doorlopen. Haar hobby’s zijn lekker eten en sporten.

Hofmaarschalk Andries Martin is 48 jaar en chef-magazijn bij Keukenwarenhuis van beroep. Hij is sinds 2016 lid van de Cascarvieten en al langer trouw bezoeker van onze feesten. Naast voetbal als grote hobby, kijkt hij graag naar F1-wedstrijden en mag hij graag een pijlte gooien op het dartbord.

 

25

JAN

Alphen Magjezien met een mooi artikel over onze vereniging

alphen_magjezien